Historiek

Kies ook vakmanschap voor uw ontstoppings- en ruimingswerken

In 1960 start Georges Loiseau met één vrachtwagen om septische putten en tanks schoon te maken. Met veel goesting en flexibiliteit helpt hij buurtbewoners – soms letterlijk – uit de shit.

Enkele maanden later richt hij met drie kompanen ontstoppings- en ruimingsbedrijf La Vidange Loiseau op. Vandaag ligt de focus nog altijd waar die meer dan 55 jaar geleden al lag: op een vlekkeloze service voor, tijdens en na. Al komen er nu wel modernere materialen bij kijken.

Midden jaren ‘60 komt Mr. Defaweux aan het hoofd van het bedrijf. Samen met de Nationale Beroepsfederatie der Ruimers pompt hij veel energie in de regularisering van het beroep. Na zijn dood in 1984 zet dochter Danielle die strijd verbeten verder. Zij krijgt ook de dagelijkse leiding over het bedrijf en maakt er een erezaak van de opgehaalde producten te behandelen met respect voor het milieu.

In 1987 laat La Vidange Loiseau de eerste vacuümvrachtwagens op maat maken die beantwoorden aan de strenge normen voor het vervoeren van gevaarlijk afval. Wie als ontstoppings- en ruimingsbedrijf vandaag zo’n afval wil vervoeren, moet trouwens een erkende ADR-wagen hebben.

La Vidange Loiseau is doorheen de jaren altijd een familiebedrijf gebleven. Met gezond verstand en een team van ervaren vakmannen als drijvende kracht. Het bedrijf ging bewust niet de internationale weg op om net snel én flexibel te blijven reageren. Want u kiest nu eenmaal niet wanneer uw leidingen verstoppen.

Chat Live